Søg i denne blog

onsdag den 25. februar 2015

Endelig...

.... endelig er jeg færdig med mit allerførste hækleprojekt. Det blev startet for to og et halvt år siden, da jeg lige var begyndt at hækle. Så man må vist konstatere, at det er et projekt der har været længe under vejs. Det tog egentlig ikke så lang tid at hækle alle lapperne, og min mor har været så sød at hæfte alle enderne - det er monteringsarbejdet der har trukket tænder ud. Jeg har været alt for optaget af at hækle alt mulig andet.
I weekenden fik jeg endelig taget mig sammen til at sy dem sammen - Ella sorterede bunke efter bunke - en bunke med de smukkeste - en bunke med de lyserøde og så videre... Dog er de sat mere eller mindre tilfældigt sammen. Tæppet er ikke blevet helt så stort som det var tænkt, for der jeg sad der, i weekenden, med alle lapperne - så var der virkelig mange jeg sorterede fra. Når alt kommer til alt er jeg faktisk ikke så vild med tæppets udseende mere - det har for mange farver og er alt for spraglet. Men nu er det færdigt og måske ligger jeg det på sengen i kolonihaven, som det var tiltænkt - det er trods alt mit allerførste projekt og har en vis historie med sig.... Og mon ikke det passer meget godt ude i kolo?








mandag den 23. februar 2015

weekend i billeder














Alle mand er raske igen og efter en dejlig lang weekend med masser af tid til hinanden, er vi klar til en ny uge!!



fredag den 20. februar 2015

Vi længes ...

... efter forår, sol, lys og varme.
Siden jul har vi været ramt af sygdom on and off - vi har haft alt fra omgangssyge, let forkølelse, ondt i halsen, feber og ørepine. Det er ingen hemmelighed at vi er ved at være ret flade og kørt helt tør for energi. Vi trænger til, lys, sol, varme og masser af d-vitamin - kom nu forår!
I dag har jeg igen to børn hjemme - dog er det kun den ene der er syg.
Holger ligger flad på sofaen under tæppet og ser film, Ella og jeg har tegnet, klippet og klistret. Trods det regner og er trist udenfor er de smukkeste små vintergækker blevet til og står nu og pynter i vinduerne - de vidner om at vi går mod lysere tider...




God weekend!


tirsdag den 17. februar 2015

kanelsnurrer


Vi er ret pjattet med kanelsnurrer herhjemme for tiden. De smager fantastisk og er nemme at lave - også sammen med ungerne. De smager lige som kanelsnegle - dog synes jeg at de har et finere look.
De mange folder og krummelurer gør at dejen forbliver blød og fugtig - og så holder de rigtig godt på remoncen. Det er klart blevet vores nye favorit!




Opskrift på kanelsnurrer

Dej til ca. 16 stk
50 g gær
3 dl mælk
75 g smør
1 æg
500 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme

Remonce:
150 g brun farin
150 g blødt smør
1-2 tsk kanel


Opvarm mælken ved svag varme i en gryde og opløs gæren i den lune mælk. Hæld det ned i en skål. Smelt smør i gryden og kom det ned i mælken sammen med ægget. Bland mel, sukker, salt og kardemomme og kom det ned i skålen. Rør det hele sammen til du har en glat og ensartet dej.
Del dejen i to og lad dejen hæve i 20-30 min.

Lav remoncen imens dejen hæver.
Rør det bløde smør sammen med kanel og brun farin.

Fremgangsmåde:
Rul de to deje ud til to lige store firkanter. Smør remoncen ud over den ene i et jævnt lag. Herefter lægges den anden ovenpå. Skær nu firkanten i 16 strimler af 2 - 2,5 cm. Hver strimmel spaltes og snoes som vist på billedet nedenfor. Til sidst laves en knude - sørg for at få enderne ind i midten, så de ikke hæver op i ovnen.
Lad de færdige kanelsnurrer hæve på pladen imens ovnen opvarmes til 200 grader varm luft. Bag dem i 12 min - byt de to plader rundt efter halv bagetid.








God fornøjelse!


mandag den 9. februar 2015

C i R K U S K U G L E R


Jeg har hæklet en masse små kugler i nogle af mine mange garnrester. Jeg er ret pjattet med den todelte farvekombination og synes de spreder en skøn stemning og godt humør - næsten cirkusstemning!
Kuglerne har jeg samlet på en lang snor og nu hænger de og pynter i ungernes værelse.






fredag den 6. februar 2015

h v e r d a g s g l i m t .....









# Sovende påskeliljer
# Søde børn der leger
# Hæklede kugler til et lille projekt
# Kay bojesens smukke træabe
# Mine yndlingsfødder lige nu
# Holger er begyndt at tegne
# Ella er stadig meget glad for perler

Det er min hverdag lige for tiden ....